Kursun Tanımı
Ankara Kahve Bar Baristalığı Kursu kahve çekirdeklerinin seçiminden öğütülmesine harmanlanmasından kavrulmasına pişirilmesinden sunumuna kadar kahvecilik sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm becerileri edinmiş elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Kursu başarıyla tamamlayanlar kahve sektöründeki firmaların ilgili birimlerinde “BARİSTA” unvanı ile istihdam edilebilirler.
Barista kahveyi hazırlayan ve sunan kişiye denir. Bu kişiler kahvenin çekirdeğinden anlayan kahve makinelerini kullanan ve başlıca arızalarını giderebilen makinenin günlük temizliği ve bakımını yapabilen kahve türlerini kuralına uygun olarak tadına ve kıvamına göre pişirip müşteri (misafir) zevkine uygun olarak servis yapabilen kişidir.
ARAMAK İÇİN BASINIZ
Kursun Kazanımları
Ankara Kahve Bar Baristalığı Kursu kahvenin tarladan fincana kadar tüm aşamalarını teorik olarak öğretir; kavurmadan espresso bazlı ürünlere soğuk içecek reçetelerinden latte art’a pratik ağırlıklı bir eğitim verir.
ARAMAK İÇİN BASINIZ
Kursun İçeriği
*Teorik Kahve Eğitimi
*Makine Ekipman Eğitimi & Temel Barista Hijyen Kuralları
*Türk Kahvesi Eğitimi
*Filtre Kahve French press Moka pot 3rd Wave Demleme Eğitimi
*Espresso Uygulama
*Cappuccino Uygulama
*Cupping Blending & Roasting
*Latte Art
*Ürün Öneri Yiyecek Eşleşmeleri Memnuniyet Teorik Eğitimi
*Coffee Shop İşletmeciliği
Belgelendirme
Mesleki Yeterlilik Kurumu () Onaylı Belge
Seviye-4 Baristalık Belgesi
ARAMAK İÇİN BASINIZ